Onderhoud vernis parket

Vernissen of harsen

Bij deze afwerking spreken we over een laag die bovenop de parket gezet wordt. Meestal werken wij met een 2-component (waterbasis) vernis omdat deze veel sterker is en beter tegen water kan dan een 1 component. De klant kan zelf kiezen of ze hoog glans, weinig glans, mat of zelfs ultra mat willen. Bij een vernis spreken we over een gesloten structuur wat wil zeggen dat de poriƫn van het hout hierbij volledig verzegeld zijn waardoor vuil of vlekken weinig kans maken.

Wekelijks onderhoud

Stofzuigen mag er altijd gedaan worden en kan niks met misdaan worden. Naast stofzuigen word er gewerkt met een neutraal reinigingsproduct om dat een vernis geen voeding vraagt. Hier zijn 2 opties voor ofwel werkt u met een emmer en een dweil waar een aangepast product aan word toegevoegd of u werkt met een spraymop systeem dat u bij ons kan aankopen. Met een spraymop systeem heeft u nooit de kans een de parket te nat te reinigen dit is belangrijk omdat hout en water geen goede combinatie is.

Jaarlijks grondig onderhoud

1 tot 2 maal per jaar kan er gewerkt worden met een polish of een freshen up. Dit product gaat er voor zorgen dat de parket nog eens extra verstevigd wordt. Dit product word puur gebruikt en zoals het wekelijks onderhoud met een emmer en een dweil of met een spraymop.