Onderhoud geolied parket

Olie

Bij deze afwerking spreken we over een olie laag die indringt in de poriën van het hout. Meestal werken wij met 1 of 2 component olie van zeer hoge kwaliteit. Bij olie is het moeilijk om een glansgraad te kiezen omdat een olie meer de glansgraad overneemt van het hout. Bij een olie spreken we over een open structuur. Dit wil zeggen dat de poriën van het hout verzadigd zijn met olie maar wel nog altijd de voeding van een onderhoudsproduct nodig hebben om de poriën verzadigd te houden.

Wekelijks onderhoud

Stofzuigen mag er altijd gedaan worden en kan niks met misdaan worden. Naast stofzuigen word er gewerkt met een voedende zeep. Deze zepen zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren (kleurloos,wit,grijs) dit is om de kleur optimaal te houden. Deze voedende zeep kan gemengd worden in een emmer met dweil of u werkt met een spraymop systeem dat u bij ons kan aankopen. Met een spraymop systeem heeft u nooit de kans een de parket te nat te reinigen dit is belangrijk omdat hout en water geen goede combinatie is.

Jaarlijks onderhoud

Jaarlijks of om de 2 jaar, afhankelijk hoe intensief de vloer is belopen geweest. Kan er een onderhoudsolie aangebracht worden. Hier moet u uw meubels niet voor verplaatsen. Deze olie kan met de hand gezet worden of u kan bij Aerts en zoon een machine huren om dit onderhoud te vergemakkelijken.