Massief parket

Een Massieve parket word afhankelijk van de afmeting verlijmd en genageld op een onderparket, die na de plaatsing word geschuurd of hand geschraapt om daarna te voorzien van een afwerkingslaag.

Soorten parket

Oude Vlaamse stijl

Is een parket van 10mm dikte in vaste of wisselende breedtes met een v-groef. Deze word altijd geplaatst op een ondervloer van 8mm. De oude Vlaamse stijl is ook verkrijgbaar verouderd en alsook de enige parket die hand geschraapt verkrijgbaar is.

Massief Mozaïek

Is een parket van 8mm dikte die rechtstreeks geplaatst word op de cementdekvloer. Deze zijn ook verkrijgbaar in patronen zoals :

  • Massief stroken: Is een parket van 10mm dikte die rechtstreeks geplaatst word op de cementdekvloer tot en met 25×5, groter dan deze afmeting word geplaatst op een ondervloer van 8mm. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende patronen.
  • Panelen: Is een parket van 10mm dik die bestaat uit panelen en geplaatst word op een ondervloer van 8mm. Deze zijn allemaal beschikbaar met een sierboord in verschillende houtsoorten. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen.