Parket

Nog twijfels over het al dan niet plaatsen van parket?

 

Breng dan zeker eerst een bezoekje aan onze toonzaal zodat wij alle twijfels kunnen wegnemen. Geen enkele woning is hetzelfde, verschillende stijlen van bouwen en het interieur zijn factoren die een grote rol spelen bij het maken van een keuze.

Wij helpen daar graag bij door eerst en vooral te luisteren naar de eisen en noden die onze klant heeft. Aan de hand daarvan gaan wij samen op zoek naar de ideale vloer. In onze toonzaal met een ruime keuze uit stalen kunnen wij adviseren en helpen om de meest geschikte parket alsook de afwerking te kiezen.

Lees verder

Massief parket

Een Massieve parket word afhankelijk van de afmeting verlijmd en genageld op een onderparket, die na de plaatsing word geschuurd of hand geschraapt om daarna te voorzien van een afwerkingslaag.

Soorten parket

Oude Vlaamse stijl: Is een parket van 10mm dikte in vaste of wisselende breedtes met een v-groef. Deze word altijd geplaatst op een ondervloer van 8mm. De oude Vlaamse stijl is ook verkrijgbaar verouderd en alsook de enige parket die hand geschraapt verkrijgbaar is.

Massief Mozaïek: Is een parket van 8mm dikte die rechtstreeks geplaatst word op de cementdekvloer. Deze zijn ook verkrijgbaar in patronen zoals :

Massief stroken: Is een parket van 10mm dikte die rechtstreeks geplaatst word op de cementdekvloer tot en met 25×5, groter dan deze afmeting word geplaatst op een ondervloer van 8mm. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende patronen.

Panelen: Is een parket van 10mm dik die bestaat uit panelen en geplaatst word op een ondervloer van 8mm. Deze zijn allemaal beschikbaar met een sierboord in verschillende houtsoorten. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen.

Slider

Oude Vlaamse stijl met V groef

Versailles

Cabochon

Kleine visgraat

Engels vorm

Mozaik

Parket schrapen

In de jaren vooraleer er parket schuurmachines  bestonden, moest parket ook vlak zijn en een egaal van uitzicht zijn.

Het parket werd dan geschraapt of beter gezegd gekrabd.

Een gekrabde parketvloer heeft niet zozeer een verouderd effect, maar je krijgt meer reliëf in de vloer.

De spiegels en de nerven in het hout komen er bovenop te liggen. Het schrapen van een vloer is een zeer zware arbeid, 100% handmatig en niet te vergeten uniek.

De schraapstalen zelf, de hechten en de messen worden door onszelf vervaardigd.

Het aanzetten van de messen en het trekken van de krollen is iets wat nog door weinigen beheerst wordt.

Maar deze techniek wordt bij ons tot op heden van vader op zoon nog steeds doorgegeven.

 

Slider

Meerlaags parket

Samengesteld parket bestaat uit een onderlaag (dwarsgeplaatst hout of multiplex) en een massief houten toplaag die varieert van 2mm tot 6mm dikte. Deze is ook beschikbaar in verschillende breedtes. Dit type parket kan op voorhand afgewerkt zijn of kan ter plaatse afgewerkt worden. Omwille van de opbouw is deze het meeste geschikt voor vloerverwarming.

Stroken met een microvellingkant :

Hier spreken we over lange planken met een klein v groefje tussen de planken dat een zeer strak en modern uitzicht geeft. De lengtes zijn meestal rond de 2 meter en 16cm – 20cm breed dit hangt af van de verschillende merken en wat het mooiste is voor de ruimte. Deze kan op voorhand afgewerkt worden of ter plaatse. Hier is een heel breed assortiment van beschikbaar.

Visgraat/Hongaarspunt:

Dit is samengesteld patroon parket die in visgraat of Hongaarspunt vorm word gelegd deze uitvoeringen zijn allemaal zonder v-groef. Deze kan op voorhand afgewerkt worden of ter plaatse.

Image is not available
previous arrow
next arrow
PlayPause
Shadow
Slider

FAQ

Kan een parket op vloerverwarming?

Parket plaatsen op vloerverwarming mag onder bepaalde voorwaarden. Een meerlaags parket in meer geschikt voor een vloerverwarming omwille van zijn laagopbouw. Indien u voorkeur toch uitgaat naar een massieve parket raden wij aan om deze te plaatsen voorzien van een ondervloer en de breedte van de planken te beperken tot 14cm. Vloerverwarming zal het dichtst bij de grond het eerste opwarmen, daarom is het noodzakelijk om ook de luchtvochtigheid in het oog te houden. Hout krimpt bij onvoldoende luchtvochtigheid en zeker in combinatie met hoge temperaturen. Mits met bovenstaande rekening te houden is er geen enkel bezwaar om parket op vloerverwarming te plaatsen. Een vloerverwarmingstabel is altijd beschikbaar bij ons in de winkel voor ideale opstart van u verwarming.

Zie ook Luchtbevochtiging 

Kan een parket in de badkamer?

Na een goede keuze van de juiste afwerking en houtsoort is dit geen enkel probleem.

Hoeveel dagen na afwerken mogen de meubels teruggeplaatst worden?

Over het algemeen rekenen wij 3-4 dagen na afwerking dat de meubels teruggeplaatst mogen worden al is het veilig om dit nog even na te vragen.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Dit kan het beste gebeuren in de toonzaal zelf dan kunnen wij u het beste begeleiden in de juiste keuze. Na dat de keuze gemaakt is brengen wij een bezoek aan de woning om daarna een volledige offerte op maat op te maken.

Wat moet ik weten voor ik na de toonzaal kom?

Als het een nieuwbouw is hebben wij genoeg aan een plan van de woning.  Als het een bestaande woning is moeten wij weten hoeveel m² het ongeveer is, de woning word bij een bezoek nog opgemeten. Bij beide gevallen word er ook gevraagd wat de ondergrond is waar de parket op geplaatst moet worden.