Onderhoud vernis parket

Vernissen of harsen

Bij deze afwerking spreken we over een laag die bovenop de parket gezet wordt. Meestal werken wij met een 2-component (waterbasis) vernis omdat deze veel sterker is en beter tegen water kan dan een 1 component. De klant kan zelf kiezen of ze hoog glans, weinig glans, mat of zelfs ultra mat willen. Bij een vernis spreken we over een gesloten structuur wat wil zeggen dat de poriën van het hout hierbij volledig verzegeld zijn waardoor vuil of vlekken weinig kans maken.

Wekelijks onderhoud

Stofzuigen mag er altijd gedaan worden en kan niks met misdaan worden. Naast stofzuigen word er gewerkt met een neutraal reinigingsproduct om dat een vernis geen voeding vraagt. Hier zijn 2 opties voor ofwel werkt u met een emmer en een dweil waar een aangepast product aan word toegevoegd of u werkt met een spraymop systeem dat u bij ons kan aankopen. Met een spraymop systeem heeft u nooit de kans een de parket te nat te reinigen dit is belangrijk omdat hout en water geen goede combinatie is.

Jaarlijks grondig onderhoud

1 tot 2 maal per jaar kan er gewerkt worden met een polish of een freshen up. Dit product gaat er voor zorgen dat de parket nog eens extra verstevigd wordt. Dit product word puur gebruikt en zoals het wekelijks onderhoud met een emmer en een dweil of met een spraymop.

Bona Polish D509

Bona Houten Vloer Refresher

Bona spray mop

Onderhoud geolied parket

Olie

Bij deze afwerking spreken we over een olie laag die indringt in de poriën van het hout. Meestal werken wij met 1 of 2 component olie van zeer hoge kwaliteit. Bij olie is het moeilijk om een glansgraad te kiezen omdat een olie meer de glansgraad overneemt van het hout. Bij een olie spreken we over een open structuur. Dit wil zeggen dat de poriën van het hout verzadigd zijn met olie maar wel nog altijd de voeding van een onderhoudsproduct nodig hebben om de poriën verzadigd te houden.

Wekelijks onderhoud

Stofzuigen mag er altijd gedaan worden en kan niks met misdaan worden. Naast stofzuigen word er gewerkt met een voedende zeep. Deze zepen zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren (kleurloos,wit,grijs) dit is om de kleur optimaal te houden. Deze voedende zeep kan gemengd worden in een emmer met dweil of u werkt met een spraymop systeem dat u bij ons kan aankopen. Met een spraymop systeem heeft u nooit de kans een de parket te nat te reinigen dit is belangrijk omdat hout en water geen goede combinatie is.

Jaarlijks onderhoud

Jaarlijks of om de 2 jaar, afhankelijk hoe intensief de vloer is belopen geweest. Kan er een onderhoudsolie aangebracht worden. Hier moet u uw meubels niet voor verplaatsen. Deze olie kan met de hand gezet worden of u kan bij Aerts en zoon een machine huren om dit onderhoud te vergemakkelijken.

DevoNatural® Wood Soap White/Grey/Colourless

DevoNatural intensieve cleaner

DevoNatural High Solid Oil Renewer

Onderhoud geboend parket

Boenwas

Bij deze afwerking spreken we over een waslaag die indringt in de poriën van het hout. Meestal werken wij met een vaste boenwas van hoge kwaliteit. Boenwas heeft over het algemeen een hoge glansgraad en hoe beter hij opgeboend word hoe meer het parket blinkt. Bij een boenwas spreken we over een open structuur. Dit wil zeggen dat de poriën van het hout verzadigd zijn met boenwas maar wel nog altijd de voeding van een onderhoudsproduct nodig hebben om de poriën verzadigd te houden.

Wekelijks onderhoud

Stofzuigen mag altijd gedaan worden. Naast stofzuigen word er afgestoft met een flipper en geïmpregneerde doekjes. Op wekelijkse basis word er niet met producten gewerkt

Jaarlijks onderhoud

Jaarlijks word er met een liquid wax gewerkt die het vuil gaat verwijderen en terug voeding gaat geven. Dit kan met de hand ingewreven worden of u kan bij Aerts en zoon een machine huren om dit onderhoud te vergemakkelijken.

DevoNatural Liquid Wax

Luchtbevochtigers

De basis van het goed onderhoud van uw vloer begint met het goed bewaken van de luchtvochtigheid. Al onze parketvloeren worden voor gedroogd tot een vochtpercentage van 8 à 9%.

Dit percentage kan men alleen behouden met een luchtvochtigheid tussen 45%-55%. Tijdens de wintermaanden is deze luchtvochtigheid over het algemeen te laag, soms amper 30%.

Een aanhoudende lage vochtigheid kan scheurtjes of barstjes veroorzaken aan het parket. Om dit te vermijden is het best dat er een luchtbevochtiger wordt geplaatst. Hebt u twijfel over de luchtvochtigheid in uw woning? Dan kan u best eerst beginnen met een hygrometer te plaatsen om dit na te kijken.

De meest doeltreffende toestellen met een modern design zijn bij ons te verkrijgen.